logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
FOLLOW US

 

Vår idé

En dag i april 2010 satt vi och talade om hur vi skulle utveckla vår butik på Bolandsgatan. En av de saker som många kunder frågat efter och som vi gärna ville göra var att starta en lunchservering. En servering där vi lagade maten mitt ute i butiken – synligt för alla och med riktigt  bra och goda råvaror.

Det blev en succé! På bara några månader var antalet ätande per dag 100-150 personer. Vi byggde ut i flera omgångar, vi öppnade en större butik med restaurang i centrum och vi serverade lunch till runt 250 personer per dag. Sedan kom det en dag, kantat av stor sorg, när vi var tvungna att stänga. Vi får fortfarande, mer än två år efter vi har stängt våra butiker och restauranger, frågor om när vi öppnar igen. Svaret är att vi börjar med en webbshop i november 2021. Dyker det upp ett tillfälle och en lokal som passar oss är det sannolikt att vi nappar. Vi är flera gamla Martinamedarbetare som saknar pulsen, stämningen, gemenskapen och lunchstimmet på ”gamla Martina”… Vi helt enkelt se.

Tanken bakom vår mat var alltid att bjuda våra gäster på en riktigt god lunch med inspiration från Italien. Med det menar vi att vi gör mat med italiensk touch som passar det sätt på vilket vi äter i Sverige. Vi ville inte kalla vår mat 100% Italienskt utan snarare ”väldigt god mat med Italiensk touch anpassad till svenska förhållanden, gjorda med riktigt bra råvaror”.